9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDolj: Peste două milioane de ţigarete confiscate, în urma unei acţiuni de amploare

Dolj: Peste două milioane de ţigarete confiscate, în urma unei acţiuni de amploare

Poliţiştii craioveni au descins, ieri, la domiciliile unor persoane suspectate de comiterea unor infracţiuni economice, unde au fost identificate şi ridicate în vederea confiscării peste 2.000.000 ţigarete netimbrate.

În continuarea cercetărilor efectuate într-o cauză penală aflată în lucru la nivelul Serviciului de Investigarea Fraudelor Dolj, cu sprijinul poliţiştilor de la Serviciul de Operaţiuni Speciale Dolj şi cu sprijinul luptătorilor de la Intervenţie Rapidă, trei percheziţii domiciliare în Craiova şi în comuna Şimnicu de Sus.
Din cercetările efectuate până în prezent a rezultat faptul că Iustinian B. 55 ani şi Mariana T., 52 ani, ambii din Craiova sunt implicaţi în comercializarea ilegală de ţigări fără timbru de marcaj, la locuinţele lor fiind descoperite 4.548 pachete, respectiv 359 pachete ţigări fără timbru fiscal. De asemenea, pe un teren aparţinând lui Lilian O., 53 de ani, din Şimnicu de Sus poliţiştii au găsit două autovehicule în care se afla cantitatea de 104.324 pachete ţigări.
Cele 109.231 pachete ţigări (2.184.620 ţigarete) diferite mărci fără timbru de marcaj românesc, provenienţa posibilă fiind Republica Moldova şi Republica Serbia, au fost predate Direcţiei Regionale de Accize şi Operaţiuni Vamale Craiova, iar cele două autoutilitare au fost indisponibilizate.
Din cercetări s-a mai stabilit şi faptul că ţigările urmau să fie comercializate în municipiul Craiova şi zonele limitrofe acestuia, având o valoare aproximativă de 215.000 Euro.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS