13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDolj: Peste 100 de abateri de natură contravenţională constatate de poliţiştii rutieri

Dolj: Peste 100 de abateri de natură contravenţională constatate de poliţiştii rutieri

Poliţiştii rutieri doljeni au constatat, în acest sfârşit de săptămână, 105 abateri de natură contravenţională pentru care au fost aplicate sancţiuni în sumă totală de 11.110 lei. Dintre acestea, 18 sancţiuni au fost pentru nerespectarea vitezei, 17 pentru neportul centurii, 15 pentru folosirea telefonului mobil, iar alte 5 sancţiuni au fost aplicate conducătorilor de mopede şi motociclete.

Acţiunea a avut ca scop prevenirea şi combaterea accidentelor de circulaţie soldate cu victime cauzate de nerespectarea regimului legal de viteză.
Poliţiştii au acţionat şi pentru prevenirea implicării în accidente a conducătorilor care efectuează transport public de persoane în regim de taxi, urmărindu-se verificarea modului în care se efectuează transport public de mărfuri şi conştientizarea conducătorului auto şi a pasagerilor cu privire la importanţa portului centurii de siguranţă.
În cadrul activităţilor desfăşurate au fost oprite şi verificate în trafic peste 200 autovehicule şi 40 mopede şi motociclete, fiind astfel legitimate aproximativ 300 persoane.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS