17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateContracandidatul lui Obama a făcut o declaraţie care a supărat Moscova

Contracandidatul lui Obama a făcut o declaraţie care a supărat Moscova

Candidatul republican la Casa Albă Mitt Romney l-a criticat pe preşedintele Barack Obama, acuzându-l că a abandonat un aliat, Polonia, şi a avertizat că dacă va fi ales în noiembrie se va arăta mai puţin „flexibil” decât el faţă de Rusia, informează rtv.net citând AFP. Reacţiile de la Moscova nu s-au lăsat mult aşteptate.

„I-a abandonat pe prietenii noştri din Polonia întorcând spatele angajamentelor noastre în materie de apărare antirachetă, dar este prompt în a-i oferi preşedintelui rus Putin flexibilitatea pe care acesta o doreşte, după alegerile prezidenţiale”, a declarat Mitt Romney în faţa delegaţilor republicani reuniţi la Tampa, în Florida. „În timpul administraţiei mele, prietenii noştri vor vedea ceva mai multă loialitate, iar Putin va vedea ceva mai puţină flexibilitate şi mai multă fermitate”, a adăugat el.
Purtătorul de cuvânt al preşedintelui rus Vladimir Putin, Dmitri Peskov, consideră „inadmisibilă” ameninţarea candidatului republican Mitt Romney de a fi mai puţin flexibil faţă de Rusia dacă va deveni preşedinte.
„Moscova şi Washingtonul au subliniat de nenumărate ori, la diferite niveluri, că este inadmisibil ca relaţiile bilaterale să devină victime ale disputelor preelectorale”, a reacţionat Dmitri Peskov.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS