22 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateServicii gratuite pentru susţinerea persoanelor seropozitive din România, lansate de UNOPA

Servicii gratuite pentru susţinerea persoanelor seropozitive din România, lansate de UNOPA

Uniunea Naţională a Organizaţiilor Persoanelor Afectate de HIV/SIDA (UNOPA) a lansat astăzi în premieră în România serviciile SMS+ şi Helpline+, pentru susţinerea persoanelor infectate cu acest virus, informează Agerpres.

Cele două servicii fac parte din programul „Viaţa cu HIV” (www.viatacuhiv.ro), derulat de UNOPA, cu sprijinul GlaxoSmithKline (GSK) România.
Programul are ca obiectiv susţinerea persoanelor seropozitive în lupta lor de zi cu zi cu boala, în special în două direcţii: atingerea unui nivel cât mai ridicat al aderenţei la tratament (administrarea corectă a tratamentului pentru eficienţa lui maximă), vitală în cazul pacienţilor seropozitivi, şi creşterea gradului de informare a acestora.
Prin serviciul SMS+, pe care pacienţii seropozitivi din România îl pot utiliza gratuit prin completarea unui formular existent pe website-ul programului, www.viatacuhiv.ro, aceştia pot primi până la două sms-uri pe zi care să le amintească momentul în care trebuie să îşi administreze tratamentul.
Prin cel de-al doilea serviciu lansat miercuri, Helpline+, persoanele cu HIV pot suna gratuit la 0800 800 141 sau pot trimite e-mail la [email protected] pentru a solicita sprijinul consilierilor UNOPA.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS