13.3 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateMinisterul Dialogului Social ar putea funcţiona separat de Ministerul Muncii, începând cu 2013

Ministerul Dialogului Social ar putea funcţiona separat de Ministerul Muncii, începând cu 2013

Ministerul Dialogului Social ar putea deveni un organism „de sine stătător”, care ar funcţiona separat de Ministerul Muncii, începând cu anul 2013, a declarat, astăzi, pentru NewsIn, ministrul delegat pentru Dialog Social, Liviu Pop.

„Transformarea Ministerului Dialogului Social într-un minister separat nu implică costuri foarte mari. Din punctul meu de vedere, pentru o funcţionare normală, în cadrul acestui Minister ar trebui să existe Inspecţia Muncii, care oricum este un organism separat, iar Direcţiile de Dialog Social şi Legislativ ar fi suficiente pentru funcţionarea acestui minister. Costurile, din punct de vedere al personalului, ar fi foarte mici. (…) Practic ar fi vorba despre trecerea acestor două direcţii, precum şi a Inspecţiei Muncii sub coordonarea Ministerului Dialogului Social şi nu ar putea fi vorba despre un surplus de angajaţi”, a explicat Pop.
În momentul de faţă, funcţionarea Ministerului Dialogului Social este asigurată din bugetul Ministerului Muncii.
Ministrul delegat pentru Dialog Social a precizat că, în forma sa actuală, în cadrul ministerului pe care îl coordonează „nu există niciun angajat, în afară de cabinetul ministrului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS