5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDolj: Pompă de mare capacitate pentru alimentarea cu apă a municipiului Calafat

Dolj: Pompă de mare capacitate pentru alimentarea cu apă a municipiului Calafat

Președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa, a afirmat, azi, în cadrul unei conferințe de presă, că, din cauza secetei și a debitului scăzut al fluviului Dunărea, alimentarea cu apă a municipiul Calafat s-a realizat în ultimele zile cu mare dificultate.

Președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa, împreună cu secretarul de stat în Ministerul Administrației și Internelor (MAI) Mihai Fifor și colonelul Florea Constantin, împuternicit inspector-șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dolj, a inițiat demersuri pe lângă autoritățile județului Timiș care au dispus trimiterea unor utilaje pentru a ajuta la remedierea problemei de la Calafat.
„Avem o situație mai specială la Calafat. Dunărea a scăzut la cote alarmante, iar bătrânii locului ne spun că de peste 60 de ani debitul apei nu a mai fost așa de mic. Astfel că alimentarea cu apă a municipiului Calafat a întâmpinat greutăți, fiind nevoie să aducem pompe de la pompierii noștri din Craiova, care însă nu au făcut față.
Ne-am adresat Ministerului Administrației și Internelor, secretarului de stat Mihai Fifor care ne-a ajutat foarte mult în această problemă și a intervenit în partea de vest a țării, la Timișoara. Am avut și eu o discuție cu președintele Consiliului Județean Timiș, Titu Bojin, care m-a asigurat că ne va trimite o pompă de mare capacitate, care va fi însoțită de o echipă care să o deservească în așa fel încât să se poată aduce apa din Dunăre în oraș”, a declarat președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS