16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateChioşcuri de ziare, ridicate

Chioşcuri de ziare, ridicate

Regia Autonomă de Administrare a Domeniului Public şi a Fondului Locativ (RAADPFL) Craiova a început ieri dezafectarea construcţiilor care ocupă ilegal domeniul public al municipiului. Primele vizate au fost trei chioşcuri ale „defunctei“ societăţi de distribuţie a presei Rodipet (unul vizavi de hotelul Militar, unul în faţa Facultăţii de Medicină şi altul în Brazda lui Novac, în faţa complexului Baba Novac).
„Acţiunea de azi (ieri – n.r.) constă în îndepărtarea de pe domeniul public a unor construcţii ilegale – este vorba de trei chioşcuri care au aparţinut fostului Rodipet şi care în prezent sunt abandonate, iar noi le îndepărtăm de pe domeniul public, la solicitarea Primăriei Craiova şi a Serviciului Disciplina în Construcţii din cadrul Poliţiei Locale. Este o acţiune care se află la început, dar trebuie să o continuăm, pentru că, din ce am înţeles de la colegii noştri, la nivelul municipiului Craiova există foarte multe construcţii abandonate sau pentru care de multă vreme nu s-au mai achitat chiria şi taxele către consiliul local. Ne-am dori ca oamenii să facă demersuri să intre în legalitate, pentru că dorinţa noastră nu e să dărâmăm aceste construcţii sau să le îndepărtăm, ci să se încaseze taxe la primărie de pe urma acestor construcţii, pentru că, până la urmă, de asta avem nevoie“, a explicat Radu Preda, directorul general al RAADPFL Craiova.

Construcţii refolosite în… cimitire

În cazul unei operaţiuni normale de ridicare a unei construcţii ilegale, cheltuielile sunt recuperate de RAADPFL de la deţinătorul construcţiei. Numai că acţiunea de ieri nu era una normală, în sensul că e vorba de construcţii abandonate, deci regia din subordinea primăriei nu are de unde să-şi recupereze banii – e vorba de câteva sute de lei pentru fiecare din cele trei construcţii. Şi, totuşi, RAADPFL nu iese în pierdere, pentru că rămâne cu chioşcurile, cărora le-a găsit deja o utilizare.
„Chioşcurile vrem să le refolosim. Cel puţin o parte dintre ele vrem să ajungă în cimitire, pentru a amenaja în ele puncte de pază“, a explicat directorul Radu Preda.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS