17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCentru de afaceri în Romaneşti

Centru de afaceri în Romaneşti

Primăria Craiova a semnat ieri un nou contract de finanțare, privind construirea în Craiova a unui centru de afaceri.
Agenția pentru Dezvoltare Regională (ADR) Sud-Vest Oltenia a anunţat ieri semnarea unui nou contract de finanțare în cadrul Axei prioritare 1 – Sprijinirea dezvoltării durabile a oraşelor – poli urbani de creștere, Domeniul de intervenție 1.1 – Planuri integrate de dezvoltare urbană, Subdomeniul: Poli de Creștere. Proiectul, intitulat „Centru de dezvoltare tehnologică și excelentă în afaceri Craiova“, are o valoare totală de 4.518.068,80 lei, din care finanțarea nerambursabilă reprezintă 1.753.510 lei. Contractul a fost semnat de Marilena Bogheanu, directorul ADR Sud-Vest Oltenia, și de Cristina Calangiu, viceprimarul Craiovei.

Spaţiu de birouri pentru zece firme

Prin implementarea acestui contract, Primăria Craiova va construi în vecinătatea Centrului Expoziţional din cartierul Romaneşti un centru de dezvoltare tehnologică și excelenţă în afaceri, cu spații de birouri pentru zece firme. Clădirea noului centru va avea un regim de înălțime P+1, cu o suprafață totală construită de 807 mp. Principalii beneficiari ai infrastructurii de afaceri nou-create sunt microîntreprinderile sau firmele mici din Craiova, care activează în sectorul de servicii. Proiectul își propune utilizarea de panouri solare pentru prepararea apei calde menajere și completarea încălzirii spațiilor, realizarea iluminatului interior și exterior cu corpuri de iluminat și dispozitive care presupun un consum minim de energie, precum și amenajarea prin proiect a 3.000 mp spații verzi cu o lizieră de arbuști de 520 m.
Acest contract se adaugă celorlalte șase, în valoare totală de 92,7 milioane de euro, semnate anterior și aflate în curs de implementare la Primăria Craiova, şi anume: pasajul suprateran din Valea Vlăicii, pasajul subteran de pe străzile Carol I – Arieş, reabilitarea a şase străzi (bulevardele Olteniei şi Tineretului, respectiv străzile Pelendava, Brestei, Amaradia şi Toamnei), reabilitarea străzilor Râului, Caracal şi Bariera Vâlcii, reabilitarea liniei de tramvai şi amenajarea centrului istoric al Craiovei.
Adrian Dinu

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS