22.9 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateReuniune a liderilor grupurilor parlamentare în vederea unei propuneri comune pentru Avocatul Poporului

Reuniune a liderilor grupurilor parlamentare în vederea unei propuneri comune pentru Avocatul Poporului

Liderii grupurilor parlamentare şi preşedinţii celor două Camere se vor reuni, mâinei, după şedinţa comună a Senatului şi Camerei Deputaţilor, pentru pentru a conveni o propunere comună pentru Avocatul Poporului, a declarat, la sfârşitul săptămânii, preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, citat de agerpres.ro.

„După ora 15,00, după închiderea şedinţei, (n.r. în care se va citi decizia CCR de invalidare a referendumului), care este una formală, liderii grupurilor parlamentare se vor reuni într-o şedinţă cu preşedinţii celor două Camere pentru a discuta despre noua sesiune parlamentară şi pentru a găsi o propunere comună pentru Avocatul Poporului”, a spus Zgonea.
Prim-vicepreşedintele PDL, Cristian Preda, a afirmat că propunerea PDL pentru Avocatul Poporului este Gheorghe Iancu.
„Comisia Europeană a solicitat forţelor politice din România să găsească pe cale consensuală un nume pentru Avocatul Poporului. Propunerea PDL este Gheorghe Iancu. Aşteptăm şi din partea Guvernului, a partidelor care alcătuiesc majoritatea guvernamentală propuneri pentru a putea purcede la discuţii şi pentru a putea răspunde solicitării CE. Trebuie să luăm în seamă foarte serios ceea ce ni s-a transmis de la Bruxelles”, a spus Cristian Preda.
Liderii grupurilor parlamentare au convenit, la jumătatea lunii iulie, la o întâlnire cu preşedinţii Camerei Deputaţilor şi Senatului, să facă propuneri pentru funcţia de Avocat al Poporului până pe 15 august.
„Avem nevoie de un Avocat al Poporului care să întrunească acceptabilitatea tuturor grupurilor parlamentare, o persoană cunoscută, echilibrată şi care să facă cinste acestei funcţii. Propunerea va merge către comisiile juridice, după ce fiecare grup parlamentar va trimite până pe 15 august fie preşedintelui Camerei, fie preşedintelui Senatului, CV-ul persoanei pe care o consideră independentă politic, capabilă să gestioneze această funcţie. Pe 1 septembrie, înainte de sesiunea parlamentară, liderii grupurilor politice, împreună cu preşedinţii Camerei şi Senatului, vor avea o discuţie şi sperăm ca cel puţin în primele zece zile, în urma negocierilor, să avem o singură propunere care să meargă către comisiile juridice reunite, să fie audiată această persoană şi să devină cu votul plenului reunit noul Avocat al Poporului”, a declarat preşedintele Camerei, Valeriu Zgonea, precizând că toate deciziile au fost stabilite de comun acord.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS