5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateZegrean: În 14 state europene există cvorum; țara să înțeleagă că nu noi am stabilit rezultatul

Zegrean: În 14 state europene există cvorum; țara să înțeleagă că nu noi am stabilit rezultatul

Președintele CCR, Augustin Zegrean, a declarat astăzi că nu are „niciun dubiu” privind decizia de ieri a Curții deoarece în 14 state europene există cvorum, iar judecătorii nu au stabilit ei înșiși rezultatul referendumului, ci Biroul Electoral Central, informează NewsIn.

„În 14 state europene există cvorum, Danemarca, Olanda, Italia, Portugalia, Polonia, Ungaria. Să vă mai spun?”. Despre ce ar spune Comisia de la Veneția despre prag, Zegrean a declarat: „Este problema lor, dar există în 14 state europene”. La insistențele jurnaliștilor cu privire la recomandările Comisiei de la Veneția, privind eliminarea pragului la referendum, Zegrean a spus că nu el face legile. „Așa, și? Și ce să fac eu, să-l anulez eu? Nu eu fac legile, este în lege, înțelegeți, din 2000, noi nu putem modifica legea, Parlamentul face legi”, a punctat acesta.
„O să vedeți astăzi decizia, vom arăta în amănunt ce am luat în calcul, ce nu am luat în calcul. Ce trebuie să înțelegeți dumneavostră și toată țara asta, nu noi am stabilit rezultatul referendumului, noi am primit rezultatul de la BEC, noi nu avem nici măcar calitatea de a stabili, noi doar am stabilit că referendumul s-a desfășurat corect și am confirmat rezutatul, deci nu am stabilit noi rezultatul, puteam noi să numărărm voturile? Am luat tot ce trebuia în calcul, veți vedea totul în decizia de astăzi, mai așteptați două ore”, a declarat Zegrean, întrebat cum s-a luat decizia de ieri a CCR.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS