17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSorin Ovidiu Vântu şi Liviu Luca, urmăriţi penal pentru delapidare şi spălare de bani

Sorin Ovidiu Vântu şi Liviu Luca, urmăriţi penal pentru delapidare şi spălare de bani

Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vântu, liderul de sindicat Liviu Luca şi membrii ai conducerii PSV Company SA (fosta Petrom Service SA) au fost puşi sub învinuire de procurorii DIICOT pentru săvârşirea infracţiunilor de iniţiere, constituire a unui grup infracţional organizat, delapidare cu consecinţe deosebit de grave şi spălare de bani, informează Agerpres.

Procurorii susţin că cei doi învinuiţi, alături de alte persoane, au constituit un grup infracţional organizat, care a acţionat în scopul delapidării patrimoniului Asociaţiei Salariaţilor din cadrul SNP Petrom SA – Petrom, în modalitatea însuşirii, pentru societatea nerezidentă Elbahold Ltd., a unei părţi din activul patrimonial pe care-l deţinea, fapt realizat prin diminuarea participaţiei deţinute la Petrom Service SA, de la 50% la 25% din acţiunile emise.
Pentru realizarea acestui obiectiv au fost utilizate sume de bani aparţinând Asociaţiei Salariaţilor din cadrul SNP Petrom SA – Petrom şi ale membrilor acesteia.
Urmare a activităţii infracţionale, patrimoniul Asociaţiei Salariaţilor din cadrul SNP Petrom SA – Petrom a fost prejudiciat cu suma de aproximativ 12.000.000 euro.
În perioada 31 iulie – 20 august 2012 învinuiţilor le-a fost adusă la cunoştinţă învinuirea, în prezenţa apărătorilor aleşi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS