14.5 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateOlt: Prefectura a făcut publice datele trimise către MAI pentru actualizarea listelor permanente

Olt: Prefectura a făcut publice datele trimise către MAI pentru actualizarea listelor permanente

Un număr de 11.400 de olteni nu ar fi avut drept de vot la referendum, potrivit situaţiilor întocmite de autorităţile locale din judeţul Olt.
În urma centralizării datelor referitoare la persoanele aflate pe listele permanente, s-a constat că 358 dintre acestea figurau pe liste deşi sunt decedate. Alte 90 de persoane şi-au pierdut dreptul de a vota, 9775 de persoane au actul de identitate expirat, 1038 persoane au fost identificate la un domiciliu într-un număr ce nu se corelează cu suprafaţa locuibilă şi numărul de camere din imobil, 15 de persoane au reşedinţa sau domiciliul în străinătate, iar 116 persoane şi-au schimbat domiciliul fără a fi radiate din lista localităţii rezidenţei anterioare, se arată într-un comunicat remis de Instituţia Prefectului Olt. O persoană şi-a pierdut cetăţenia română, iar şapte persoane şi-au schimbat numele prin căsătorie,divorţ sau printr-un act administrativ.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS