16.7 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePoliţia organizează, la nivel naţional, o acţiune preventivă pentru respectarea vitezei legale

Poliţia organizează, la nivel naţional, o acţiune preventivă pentru respectarea vitezei legale

Direcţia Rutieră din Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR) va organiza şi coordona, la nivel naţional, în perioada 20-26 august, o acţiune preventivă pe linia respectării regimului legal de viteză, informează Agerpres.

Această acţiune se înscrie în calendarul de activităţi pentru anul 2012 al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere Europene – TISPOL, din care face parte şi Poliţia Rutieră Română.
Acţiunea se desfăşoară concomitent pe teritoriul tuturor celor 27 de state membre, în cadrul acesteia fiind folosite toate sistemele de supraveghere a traficului rutier şi măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor din dotarea poliţiei, se arată într-un comunicat al IGPR.
La nivel european, viteza excesivă se regăseşte între primele trei cauze generatoare de accidente rutiere grave, constituind totodată cauza principală de producere a acestor accidente în rândul tinerilor cu vârsta cuprinsă între 18 şi 25 ani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS