Acasă Actualitate Ponta vrea mai puţini directori la CEO

Ponta vrea mai puţini directori la CEO

-

Premierul Victor Ponta şi Gelu Diaconu, secretar de stat în cadrul Ministerului Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri, au participat ieri, la Târgu Jiu, la o şedinţă cu şefii Complexului Energetic Oltenia (CEO). Potrivit premierului, discuţiile au avut în vedere situaţia companiei, după aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli şi paşii care trebuie făcuţi pentru punerea în practică a prevederilor Memorandumului încheiat cu FMI, care vizează introducerea unui management privat la Complexul Energetic din Oltenia, precum şi listarea la bursă a unui pachet de acţiuni. Primul ministru a precizat că listarea la bursă a acţiunilor CEO se va face cu menţinerea actualelor locuri de muncă. „CEO este extrem de important pentru judeţul Gorj. Dacă nu mai există CEO, atunci judeţul are mari probleme. CEO este important pentru locurile de muncă pe care le oferă. În ultimii ani, la aceste companii care au intrat în componenţa CEO s-a vorbit mai puţin de profit şi mai mult de pierderi. De aceea, suntem de acord cu ideea managementului privat. Listarea la bursă înseamnă o infuzie de capital şi existenţa unor voci independente în companii. Orice listare la bursă se face cu păstrarea locurilor de muncă. Dacă va exista un investitor majoritar, nu valoarea capitalului contează, ci e vorba de numărul locurilor de muncă“, a precizat Victor Ponta.

Mai puţini directori

Victor Ponta s-a arătat nemulţumit de faptul că sunt prea mulţi directori în structura de conducere a Complexului Energetic Oltenia. Premierul este de părere că numărul acestora ar trebui redus cu 50%, de la 200 la 100. Şi reducerea salariilor pentru directorii CEO este o prioritate a şefului guvernului: „De asemenea, discuția despre salariile directorilor: eu vreau să le tai, să vedem dacă mă lasă cei din PDL, dar până la urmă tot o să le tăiem. Eu nu înțeleg de ce sunt atâția directori! Avem 200 de directori. Să încercăm să fie 100, să funcţioneze CEO şi astfel. Întâi să rezolvăm problema asta şi apoi vom vedea care de la ce partid este. Nu cred că avem nevoie de atâția directori. CEO înseamnă foarte multe locuri de muncă, create pentru cei din județele Gorj, Dolj și județele învecinate. S-a reușit rezilierea contractelor cu «băieții deștepți», contracte încheiate pe vremea domnului Videanu, lucrurile au mers rău. Mergem pe depolitizarea conducerii în societățile energetice de stat. Aici și peste tot în țară trebuie făcută mai puțină politică și mai multă administrație“, a spus premierul. Victor Ponta a precizat că, pe 30 august, în şedinţa AGA a Complexului Energetic Oltenia, se va pune în discuţie mutarea sediului CEO de la Turceni la Târgu Jiu.
Eugen Măruţă

ȘTIRI VIDEO GdS

Afaceri de succes. Serpico accelerează pedala în business, cu vehicule electrice Volkswagen

Gazeta de Sud. Împlinim 25 de ani. Spunem povestea a 25 de firme. În acest an, pe 15 martie, cotidianul Gazeta de Sud împlineşte 25 de ani de când primul număr al ziarului a văzut lumina tiparului. Cu această ocazie, oferim oportunitatea ca 25 dintre cei mai fideli colaboratori ai Gazetei de Sud din mediul de business să se prezinte în paginile ziarului.

Centru de izolare pentru coronavirus, în buza liceelor

Autorităţile doljene au stabilit ca la nivelul judeţului Dolj să existe două centre de izolare pentru pacienţi suspecţi de infecţie cu coronavirus....

Horoscop

Berbec S-ar putea să simţiţi o nelinişte, în urma unor evenimente din trecutul apropiat. Analizaţi bine situaţia, cereţi sfaturi celor apropiaţi, persoanelor...