20.1 C
Craiova
sâmbătă, 27 iulie, 2024

Păduri în flăcări

Aproape 150 ha de teren agricol şi forestier au fost mistuite de flăcări în nu mai puţin de opt incendii înregistrate duminică în judeţul Dolj. Potrivit unui comunicat de presă al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dolj, echipajele de pompieri au fost nevoite să intervină pentru stingerea a opt incendii de vegetaţie uscată, izbucnite pe raza localităţilor Şimnicul de Sus, Şimnicul de Jos, Gherceşti, Coţofenii din Faţă, Popânzăleşti şi în municipiul Craiova – în zona Hanul Doctorului, în vecinătatea cimitirului Sineasca şi pe strada Budai Deleanu.
Pompierii consideră drept cauză a acestor incendii utilizarea focului deschis, care a provocat distrugeri pe 133 ha de vegetaţie uscată, 7 ha litieră de salcâm, 6 ha pădure de pin. Au mai fost distruse în incendii o baracă de pază din OSB, o baracă din izopan şi o construcţie în care fuseseră depozitate unelte şi materiale de construcţii. Pompierii au reuşit să lichideze incendiile în timp util, salvând casele de locuit, anexele gospodăreşti, culturile de cereale şi cea mai mare parte a pădurii de salcâm.
Poliţia îi caută acum pentru a-i sancţiona pe cei care – intenţionat sau nu – au dat foc miriştilor, dar şi pădurilor. Spre exemplu, oamenii legii au aflat că pădurea din vecinătatea Hanului Doctorului a fost cuprinsă de flăcări din cauza unui foc lăsat nesupravegheat de două persoane care au venit acolo cu un Daewoo Espero înmatriculat în Bulgaria, pentru a face un grătar.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS