12.8 C
Craiova
marți, 7 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateMDRT: 53 proiecte de dezvoltare a infrastructurii vor fi implementate în zona de graniţă cu Ungaria

MDRT: 53 proiecte de dezvoltare a infrastructurii vor fi implementate în zona de graniţă cu Ungaria

Ministerul Dezvoltării Rurale şi Turismului (MDRT) a anunţat astăzi că au fost aprobate spre finanţare 53 de proiecte noi în regiunea de graniţă România-Ungaria, informează NewsIn. Valoarea totală a proiectelor depăşeşte suma de 68 de milioane de euro. Potrivit MDRT, aprobarea a fost dată de Comitetul Comun de Selecţie al Programului de Cooperare Transfrontalieră Ungaria-România 2007- 2013.

Din totalul celor 53 de proiecte selectate, 26 de proiecte, cu o valoare totală de aproximativ 36 milioane euro, au fost aprobate în cadrul Axei Prioritare 1, destinate dezvoltării infrastructurii transfrontaliere – în primul rând pentru construcţia sau reconstrucţia de drumuri şi piste de biciclete care conduc sau traversează frontiera, protecţia valorilor naturale comune şi managementul apelor şi al deşeurilor. Celelalte 27 de proiecte, aprobate în cadrul Axei Prioritare 2, cu o valoare de 32 milioane de euro, sunt orientate înspre întărirea cooperării în diferite domenii de activitate, cum ar fi dezvoltarea comună a infrastructurii de afaceri, a celei turistice, de cercetare şi de sănătate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS