10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateJudecătoarea Pivniceru, în maşina fiului lui Năstase

Judecătoarea Pivniceru, în maşina fiului lui Năstase

Postul România TV a difuzat ieri imagini în care judecătoarea Mona Pivniceru, propusă de USL pentru funcția de ministru al justiției, este surprinsă urcându-se în mașina lui Andrei Năstase, fiul fostului premier Adrian Năstase. Potrivit RTV, imaginile au fost surprinse în această săptămână. Mona Pivniceru este judecătoare la Înalta Curte de Casație, instanța unde a fost judecat Adrian Năstase pentru fapte de corupție. Pivniceru este susținută de PNL pentru funcția de ministru al justiției, dar numirea sa este condiționată de avizul pe care CSM ar trebui să i-l dea săptămâna viitoare. Postul de știri relatează că Mona Piviniceru a fost fotografiată în timp ce se urca în automobilul Audi, cu numărul de înmatriculare B 111 WNA, mașina lui Andrei Năstase, fiul lui Adrian Năstase, care execută acum o pedeapsă de doi ani de închisoare pentru fapte de corupție.
Potrivit România TV, Pivniceru a mers cu Andrei Năstase într-un bloc din Capitală, unde locuiesc mai mulți membri ai Consiliului Superior al Magistraturii.
Judecătoarea susține că a fost luată de acasă de Mariana Alexandrescu, consilier pe probleme juridice al lui Adrian Năstase, și că nu știa a cui este mașina. Ea a precizat că „meditează“ să renunțe la nominalizarea pentru funcția de ministru al justiției deoarece se simte „hărțuită“.
Ea a precizat ca știa că Mariana Alexandrescu lucrează la parlament și a ajutat-o cu „formularistica“ la Legea unificării practicii.
Întrebată dacă renunță la nominalizarea pentru funcția de ministru al justiției, ea a precizat: „Am declarat că am să meditez dacă cineva fără să facă un pas decisiv e hărțuit în acest moment“.
Judecătoarea afirmă că nu știe cine se afla la volanul mașinii. „Eu știu cine era șofer? Era dânsa, care se ducea spre casă și m-a luat și pe mine. Era un șofer la mașină, nu știu cine, nu am făcut cunoștință cu el“, a continuat ea. „Mă simt ca un om urmărit sub lupă. E inadmisibil să explic eu cine e doamna Alexandrescu. M-am ținut departe de orice implicații politice, nu am relații politice, nu am prietenii politice. Eu nu știam a cui este mașina“, a precizat ea. Pivniceru a declarat că nu o mai interesează Ministerul Justiției.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS