Acasă Actualitate Demiterea lui Mateescu, nelegală

Demiterea lui Mateescu, nelegală

-

Prefectura Dolj consideră că Octavian Mateescu a fost demis ilegal şi abuziv de la conducerea Poliţiei Locale Craiova de primarul Lia Olguţa Vasilescu. Juriştii Prefecturii Dolj nu au dat avizul de legalitate pentru dispoziţia de primar prin care Olguţa Vasilescu îl demitea pe Mateescu şi, pe cale de consecinţă, nici pe dispoziţia prin care îl numea la conducerea instituţiei amintite pe Emil Căpitănescu.
Departamentul juridic din subordinea prefectului liberal Elena Costea a considerat că dispoziţia de demitere semnată de primăriţa pesedistă Olguţa Vasilescu a fost emisă fără respectarea procedurilor legale, în sensul că, fiind funcţionar public, în cazul lui Mateescu ar fi trebuit respectate dispoziţiile Legii nr. 188/1999 privind Statutul Funcţionarilor Publici, care impune obligativitatea cercetării prealabile a abaterilor disciplinare săvârşite de un funcţionar public de către o comisie de disciplină. Or, în cazul fostului şef al Poliţiei Locale Craiova nu a fost convocată o asemenea comisie de disciplină şi nu a fost făcută vreo cercetare prealabilă.
Adrian Dinu

ȘTIRI VIDEO GdS

Amical / Universitatea II Craiova întâlneşte Astra II la Ploieşti

Universitatea II Craiova susţine miercuri cel de-al şaselea joc de verificare din această iarnă. Acesta este totodată ultimul test înaintea reluării campionatului...