10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMilitari craioveni, reveniţi din Afganistan

Militari craioveni, reveniţi din Afganistan

Echipa Operaţională de Consiliere şi Legătură, tip batalion de sprijin logistic, din cadrul Brigăzii 2 Infanterie „Rovine“ din Craiova s-a întors din Afganistan. Cei 32 de militari din compunerea acestui detaşament au desfăşurat timp de şase luni activităţi de instruire şi consiliere pentru militarii unui batalion logistic din Armata Naţională Afgană. În locul lor a plecat, cu două săptămâni în urmă, un alt detaşament românesc, ce va desfăşura în Afganistan acelaşi tip de activităţi în următoarele şase luni.

„Misiune îndeplinită!“

La sediul Brigăzii 2 Infanterie „Rovine“ din Craiova s-a organizat ieri o ceremonie militară de primire a echipei revenite din această misiune internaţională. La acest ceremonial au luat parte, alături de familiile militarilor care au sosit din teatrul de operaţii, personalităţi militare şi civile, precum şi reprezentanţi ai administraţiei publice, în frunte cu prefectul de Dolj, Elena Costea, şi preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa.
În cadrul alocuţiunilor rostite cu acest prilej, comandantul echipei, lt.col. Cornel Ploscaru, a raportat comandantului său „Misiune îndeplinită!“, mulţumind subordonaţilor pentru profesionalismul de care au dat dovadă: „Bariele de limbă şi cultură dintre noi şi militarii afgani au existat, dar această provocare a fost uşor depăşită prin tact, comunicare şi înţelegere. Fără munca şi profesionalismul dumneavoastră nimic nu s-ar fi putut realiza! Mă mândresc cu voi şi apreciez mai ales curajul de care aţi dat dovadă în îndeplinirea obiectivelor şi a misiunilor. Aduc mulţumiri întregului detaşament pentru modul în care a cooperat cu militarii Armatei Naţionale Afgane, cu partenerii americani şi cu ceilalţi membri ai coaliţiei. Totodată, aduc mulţumiri şi familiilor, care s-au constituit într-un real suport pentru noi şi au acordat înţelegere pentru misiunea noastră“.
„Toţi cei prezenţi aici am fost cu gândul şi cu sufletul alături de voi, iar acum a venit momentul să vă mulţumim pentru că v-aţi făcut datoria cu onoare, devotament şi credinţă“, i-a răspuns comandantul Brigăzii 2 Infanterie „Rovine“, generalul de brigadă dr. Dorinel Duican, spunând că cea mai mare satisfacţie a sa a fost nu doar legată de îndeplinirea misiunii, ci şi de faptul că întregul efectiv care a luat parte la misiune s-a întors acasă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS