Acasă Actualitate DNA face anchetă în localităţile din Olt

DNA face anchetă în localităţile din Olt

-

Procurorii DNA au făcut cercetări în peste 20 de localităţi din judeţul Olt, unde prezenţa la referendum a depăşit sută la sută, magistraţii audiind preşedinţii mai multor secţii de votare, dar şi pe membrii acestora.
Preşedintele PSD Olt, Paul Stănescu, a declarat că procurorii Direcţiei Generale Anticorupţie au început, lunea trecută, ancheta în judeţul Olt, iar până în prezent au verificat mai multe secţii de votare din aproximativ 20 de localităţi.
„Procurorii DNA sunt în judeţul Olt de mai bine de o săptămână şi au verificat foarte multe secţii de votare, unde a fost înregistrată o prezenţă mare la vot. Spre exemplu, astăzi (n.r. – ieri), sunt în Piatra-Olt, Vitomireşti şi Sâmbureşti. Eu nu am fost chemat, însă am informaţiile de la primari şi membrii PSD care au fost prezenţi în secţiile de votare în ziua referendumului“, a precizat Paul Stănescu.
În această săptămână, procurorii DNA au început ancheta în localitatea Bărăşti, unde au audiat mai multe persoane. Primarul din Bărăşti a spus că, la una dintre secţiile de votare din localitate, prezenţa a fost de două sute la sută. „Au venit în localitatea noastră trei procurori de la DNA. Am fost audiat şi eu în calitate de martor. Nu au vrut să-mi spună mai multe, doar mi-au pus întrebări despre cum s-a desfăşurat referendumul. Ştiu că au fost audiaţi preşedinţii din două secţii de votare şi ceilalţi membri şi observatori. În comuna noastră au fost trei secţii de votare, însă doar la două se face anchetă, acolo unde prezenţa depăşeşte sută la sută. De altfel, la una dintre secţii prezenţa a fost de două sute la sută“, a precizat Vergil Gealapu, primarul localităţii Bărăşti.
Ieri-dimineaţă, procurorii au făcut verificări în localitatea Vitomireşti, audiind mai multe persoane printre care şi pe preşedintele organizaţiei PSD din comună. „Au venit de dimineaţă şi m-au audiat pe mine, în calitate de preşedinte al organizaţiei PSD. Pe mine m-au întrebat cu precădere despre prezenţa în secţiile de votare a unor persoane venite din partea unui ONG care au dat SMS-uri cu prezenţa la vot. De asemenea, au fost audiaţi toţi cei cinci care au dat SMS-uri şi trei preşedinţi de secţii. În Vitomireşti, au fost la referendum cinci secţii de votare, însă doar în trei se face anchetă pentru că acolo prezenţa la vot depăşeşte sută la sută. În celelalte două secţii de votare, prezenţa la urne a fost de 98 la sută, respectiv 97 la sută“, a declarat Constantin Priboianu. Ancheta procurorilor DNA va continua şi în zilele următoare în alte localităţi.

ȘTIRI VIDEO GdS

Horoscop

Berbec Căutaţi compania altor oameni şi sunteţi dependent de atenţia lor. Dacă nu primiţi sprijin şi confirmări din partea partenerului sau a...