14.2 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateVasile Cepoi: "Coplata, amânată până la finalizarea negocierilor cu asociațiile de pacienți"

Vasile Cepoi: „Coplata, amânată până la finalizarea negocierilor cu asociațiile de pacienți”

Ministerul Sănătății a amânat introducerea coplății și nu s-a angajat în fața Fondului Monetar Internațional la nici un termen pentru implementarea acesteia, autoritățile neputând prognoza când se vor încheia negocierile cu asociațiile de pacienți a declarat, pentru NewsIn, ministrul Vasile Cepoi.
„Prevederile legii privind introducerea coplății are în vedere ca serviciile pentru care se percepe această coplată să se stabilească în urma negocierilor cu asociațiile de pacienți și cele profesionale. Fiind vorba de negocieri, este greu de precizat când se vor termina acestea și nu ne-am putut asuma un termen în fața Fondului Monetar Internațional”, a declarat ministrul Sănătății, Vasile Cepoi.
Reprezentanții asociațiilor de pacienți consideră coplata drept o suprataxare a asiguranților. „Termenul de amânare este nesemnificativ, noi vrem fie anularea coplății, fie introducerea ei acolo unde este dovedit consumul exagerat de servicii medicale. Coplata, în forma în care se vrea ea implementată acum, este o suprataxare a asiguraților”, a precizat, pentru NewsIn, președintele Asociației Naționale pentru Protecția Pacienților.
Potrivit ministrului Sănătății, negocierile privind coplata în sistemul sanitar românesc vor începe de luni.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS