15 C
Craiova
miercuri, 29 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateJocurile Olimpice 2012 la final

Jocurile Olimpice 2012 la final

Jocurile Olimpice de la Londra sunt la final, astăzii are loc ceremonia de închidere, care va dura trei ore. Aceasta va cuprinde defilări, spectacole de dans, concerte şi focuri de artificii. Îndrăgita trupa Spice Girls se va reuni pentru prima dată în ultimii ani, ca să cânte la festivităţi. Pe lângă Spice Girls, pe scenă vor mai urca şi alţi artişti celebri, precum George Michael, Muse, The Who şi Blur.
Ceremonia de închidere a Olimpiadei e intitulată sugestiv – o simfonie a muzicii Britanice.
„Vreau să fie o sărbătoare, vreau ca oamenii să se distreze, vreau să fie un eveniment plin de culoare şi, bineînţeles, vreau să amintească de câteva ere muzicale din ultimii 50 de ani”, a declarat Kim Gavin, director artistic al ceremoniei.
„Am ales o temă foarte simplă: aceea de a-i onora pe atleţi, pe voluntari, de a onora Londra şi, dacă Jocurile decurg bine, de a onora întreaga lume care a fost solidară la aceste Jocuri extraordinare”, a precizat producătorul executiv al ceremoniei, Stephen Daldy.
O trupă braziliană de dans va oferi un spectacol tradiţional, chiar înainte de închiderea ceremoniei. Astfel, Brazilia va prelua ştafeta pentru organizarea următoarei Olimpiade de vară – ce va avea loc în 2016 la Rio de Janeiro.
În România, ceremonia de închidere va putea fi urmărită începând cu ora 23.00.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS