9.5 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateTVR Info şi TVR Cultural îşi vor înceta emisia

TVR Info şi TVR Cultural îşi vor înceta emisia

TVR Info şi TVR Cultural îşi vor înceta emisia, iar misiunea TVR Cultural va fi preluată de TVR 2 şi TVR 3, conform Programului de redresare economică a Televiziunii Române, adoptat azi de Consiliul de Administraţie al Societăţii Române de Televiziune (SRTv), informează mediafax.ro. 

Potrivit raportului elaborat de Grupul de lucru şi Comisia de experţi subsecventă acestuia, care au elaborat programul de redresare economică a Televiziunii Române, structura existentă a TVR generează „confuzie şi o repartizare nejudicioasă a oamenilor pe emisiuni ducând la o ineficienţă şi din punct de vedere creator, cât şi din punct de vedere al necesarului de producţie”.
De asemenea, existenţa unui număr foarte mare de direcţii (7) şi mai ales a unui număr foarte mare de departamente (25) a condus la un număr foarte mare de funcţii de conducere şi implicit la costuri salariale foarte mari.
În consecinţă a fost propusă şi aprobată o nouă structură cu 5 direcţii, 10 departamente cu serviciile şi birourile aferente. Această structură este bazată pe fluxuri de producţie şi pe fluxuri economice reale şi simplificate în aşa fel încât cei care solicită producţia şi o difuzează controlează efectiv şi costurile. În această nouă structură vor înceta emisia canalele TVR Info, TVR Cultural – a cărei misiune va fi preluată de TVR 2 şi TVR 3. De asemenea, misiunea departamentului TVR Interactiv va fi preluată de Direcţia Ştiri.
Canalele rămase vor trebui să fie în acord cu misiunea publică a Societăţii Române de Televiziune şi cu cerinţele actuale ale publicului din România, cât şi cu nevoia de a reaşeza costurile, în aşa fel încât în următorii 7,5 ani, SRTv să-şi poată achita datoriile existente (de 133 milioane de euro) fără să mai acumuleze, în această perioadă, altele.
Studiourile teritoriale ale TVR îşi vor păstra emisia regională şi prin reorganizarea lor în conformitate cu necesităţile obiective (studiouri teritoriale cu emisiuni speciale pentru minorităţi şi cele fără aceste emisiuni) vor avea două mari tipuri de stuctură organizatorică. În acelaşi timp, studiourile vor avea prin rotaţie un spaţiu de 150 de minute în grila de programe TVR 1 în ziua de sâmbătă şi totodată vor furniza ştiri zilnice pentru Direcţia Ştiri, ce urmează a fi folosite în jurnalele TVR 1 şi TVR 2 Cultural.
Toate aceste măsuri ce urmează a fi implementate vor face ca datoria existentă a TVR, de 133 milioane de euro, să poată fi achitată într-o perioadă de 7,5 ani, fără ca pe parcursul acestei perioade instituţia să aibă alte creanţe.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS