13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateFotbal - Steaua s-a calificat în play-off-ul Europa League, după 3-0 cu Spartak Trnava

Fotbal – Steaua s-a calificat în play-off-ul Europa League, după 3-0 cu Spartak Trnava

Steaua Bucureşti s-a calificat în play-off-ul Europa League la fotbal, după ce a învins cu scorul de 3-0 (1-0) formaţia slovacă Spartak Trnava, joi seara, pe stadionul ”Antona Malatinského”, în manşa a doua a turului III preliminary, informează Agerpres.

În urma unui eşec neaşteptat la Bucureşti, 0-1, Steaua s-a impus clar la Trnava, prin golurile marcate de Adi Rocha Filho Sobrinho (8), Raul Rusescu (76) şi Stefan Nikolic (84), în faţa unei echipe modeste, care nu a arătat prea multe în ansamblul celor două manşe.
Steaua a deschis scorul repede, în min. 8, prin Adi Rocha, care a reluat simplu în plasă mingea centrată în faţa porţii de Rusescu. Echipa lui Reghecampf a avut şansa de a-şi majora diferenţa, dar Rusescu a trimis pe lângă poartă, la o gafă a portarului Filipko (23). Goalkeeper-ul slovac a respins în min. 29 un şut al aceluiaşi Rusescu.
Şi slovacii au avut câteva oportunităţi, mai întâi un şut de la distanţă al lui Stozicky (18), fără probleme pentru Stanca, apoi Florin Costea l-a blocat excelent în careu pe Sabo, în momentul şutului (34), iar Tomacek a tras destul de modest şi nu i-a creat emoţii lui Stanca (40).
La reluare, Steaua a ratat o mare ocazie, prin Chipciu, care nu a reuşit să înscrie, deşi a rămas singur cu portarul (49). Gazdele au avut una dintre puţinele loc ocazii în min. 53, când Karhan a trimis cu capul pe lângă poartă.
Steaua a dominat jocul şi şi-a creat ocazii la poarta lui Filipko, dar a tratat cu superficialitate situaţiile bune de gol. Bourceanu l-a întrebuinţat pe Filipko (62), din lovitură liberă, după care Rusescu a majorat diferenţa în min. 76, mingea trimisă cu capul de stelist fiind scăpată în poartă de Filipko, gazdele contestând că mingea a depăşit linia porţii, dar reluările de televiziune au demonstrat clar că a fost gol valabil.
Nikolic a tranşat calificarea în min. 84, când a reluat simplu cu capul mingea centrată perfect de Pârvulescu.
Până la final, meciul nu a mai avut istoric, fiind de menţionat, totuşi, o ocazie mare a lui Chipciu (90) şi două şanse ale gazdelor, prin Mikinic (90+3) şi Tomacek (90+4).
Tragerea la sorţi pentru barajul Europa League va avea loc vineri, de la ora 14.30 (Digi Sport 1), la Nyon.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS