23.1 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateDIICOT Craiova a oferit asistenţă autorităţilor italiene într-un caz de trafic de persoane şi omor

DIICOT Craiova a oferit asistenţă autorităţilor italiene într-un caz de trafic de persoane şi omor

Procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova au oferit asistenţă judiciară autorităţile italiene într-un caz de trafic de persoane şi omor calificat, efectuând cercetări faţă de doi inculpaţi acuzaţi că au ucis şi incendiat o prostituată de naţionalitate română, care intenţiona să-i denunţe, informează NewsIn.

„Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Craiova, în cooperare cu autorităţile judiciare italiene, au efectuat cercetări faţă de inculpaţii Pistroescu Gianina şi Sergio Benazzo, în cadrul executării unei cereri de asistenţă judiciară internaţională transmisă de către Parchetul de pe lângă Tribunalul din Ferrara”, se arată într-un comunicat remis presei de DIICOT.
Urmare a unor operaţiuni informativ-investigative, procurorii D.I.I.C.O.T., cu sprijinul SRI Dolj, au documentat activitatea infracţională a inculpaţilor şi au transmis probele obţinute autorităţilor judiciare italiene.
Inculpaţii au fost cercetaţi pentru trafic de persoane, omor calificat şi profanare de cadavre, după ce, în cursul anului 2008, au exploatat sexual şi ucis o tânără de 20 de ani, cetăţean român. În luna iulie, ei au fost condamnaţi, în luna iulie, la închisoare pe viaţă şi izolare diurnă pentru două luni şi la plata unei despăgubiri de 150.000 de euro pentru rudele tinerei ucise.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS