36.5 C
Craiova
luni, 10 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDaniel Butănoiu (MADR): 47% din suprafaţa cultivată cu porumb este afectată de secetă

Daniel Butănoiu (MADR): 47% din suprafaţa cultivată cu porumb este afectată de secetă

Secretarul de stat în ministerul Agriculturii Daniel Butănoiu a declarat, azi, că, în opinia sa, culturile de porumb au fost cele mai afectate de secetă, 47% din suprafaţa cultivată fiind distrusă în diferite grade, informează NewsIn.

„47% din suprafaţa cultivată cu porumb este afectată în diferite grade. Vom vedea care este cantitatea finală. Dintre toate culturile, cred că porumbul va avea cel mai mult de suferit din cauza secetei”, a afirmat secretarul de stat în Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR).
Acesta a mai spus că, în ceea ce priveşte culturile de floarea-soarelui, „nu stăm foarte bine, ca anul trecut, în ceea ce priveşte conţinutul de ulei”.
„Din punct de vedere al conţinutului de ulei, nu stăm foarte bine, ca anul trecut. Există o diminuare de 2-3%, ceea ce se va vedea în balanţa finală”, a mai spus secretarul de stat în ministerul Agriculturii.
La rândul său, ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a declarat că producţia de grâu pentru 2012 este estimată la 4,7 – 4,8 milioane de tone. Constantin a precizat că producţia medie anuală din ultimii cinci ani a fost de 5,3 milioane de tone la nivel naţional.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS