16.2 C
Craiova
vineri, 3 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateRomânia ar putea depăşi în acest an maximul de turişti înregistrat în 2008

România ar putea depăşi în acest an maximul de turişti înregistrat în 2008

România ar putea depăşi în acest an maximul de turişti înregistrat în 2008 de 7,12 milioane, după ce în ultimii ani au fost marcaţi de recuperarea scăderilor înregistrate imediat după debutul crizei economice mondiale, a declarat azi secretar de stat în MDRT, Cristian Bărhălescu, citat de NewsIn.

„Anul 2012 poate deveni o premieră la capitolul creşteri în turism, existând premise ca maximul înregistrat în 2008 să fie depăşit în acest an. Statisticile arată că începem să înregistrăm creşteri reale în turism, după ce ultimii ani au fost marcaţi de recuperarea scăderilor înregistrate imediat după debutul crizei economice mondiale. România se află, practic, într-un punct de cotitură în acest domeniu şi este foarte important să intensificăm colaborarea cu mediul de afaceri din turism, pentru a putea concretiza această oportunitate”, a precizat secretarul de stat în Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT).
În 2008, România a înregistrat un maxim de 7,12 milioane de turişti, dar în perioada 2009-2011 numărul total de turişti care au vizitat România s-a situat constant sub acest nivel.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS