29.6 C
Craiova
duminică, 12 iulie, 2020
Știri de ultima oră Actualitate Răsturnare de situaţie în privinţa minirecensământului

Răsturnare de situaţie în privinţa minirecensământului

Curtea Constituţională (CC) a revenit ieri cu o adresă către guvern, în care precizează că a solicitat listele electorale permanente, actualizate conform Legii nr. 3/2000 privind desfăşurarea referendumului şi listele în baza cărora s-a organizat consultarea populară din 29 iulie şi nu reactualizarea listelor.
„Având în vedere interpretările diferite apărute în mass-media şi în conferinţa de presă a Guvernului României, care a avut loc pe 3 august 2012, cu privire la datele solicitate guvernului prin Adresa Curţii Constituţionale a României nr. 5305 din 3 august 2012, Plenul Curţii Constituţionale revine cu o adresă precizatoare“, se arată într-un comunicat de presă. În anexa ataşată comunicatului se arată că preşedintele Curţii, Augustin Zegrean, precizează că plenul CC „a solicitat executivului listele electorale permanente, actualizate conform dispoziţiilor articolului 17, alineatul 2, din Legea nr. 3/2000, liste în baza cărora s-a desfăşurat referendumul din 29 iulie 2012 pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu“. Confuzia privind solicitarea adresată guvernului, în urma discuţiilor Curţii Constituţionale din 2 august, s-ar fi produs din cauza unei comunicări făcute de un judecător al Curţii, care i-ar fi dictat unui magistrat asistent cererea către executiv, au declarat, ieri, pentru Mediafax, surse oficiale.
Astfel, s-ar fi cerut guvernului „actualizarea listelor“ de alegători şi „nu listele electorale permanente actualizate“, precizează sursele citate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

64,5%, rata finală de promovare la BAC. Cifra în...

Rata finală de promovare în prima sesiune...

ȘTIRI GdS

Turiști salvați de pe munte în Parâng

Trei turiști au fost salvați duminică de salvamontiștii din Gorj. Două persoane au fost recuperate din zona de...

Ministrul Muncii, pe litoral: „Supraaglomerație, e nevoie de responsabilitate”

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a declarat, duminică, după mai multe vizite în localuri și cluburi de pe litoral, că a găsit mai...

Covid-19: Zeci de piețe și marketuri, controlate de polițiștii...

38 de marketuri și piețe de pe raza județului Olt au fost verificate în dimineața zilei de duminică, 12 iulie a.c., în...

Paraguayul a respins o nouă cerere de eliberare a...

Un tribunal din Paraguay a respins o nouă cerere de eliberare a lui Ronaldinho. Fostul star al fotbalului brazilian este deţinut de peste patru luni pentru utilizarea unor documente oficiale false.

Juventus, salvată de la înfrângere de Cristiano Ronaldo în...

Campioana en titre a Italiei, Juventus Torino, a remizat în extremis pe teren propriu, scor 2-2, cu formaţia Atalanta Bergamo, sâmbătă seara, în cel mai aşteptat meci al etapei a 32-a din Serie A.

64,5%, rata finală de promovare la BAC. Cifra în...

Rata finală de promovare în prima sesiune a examenului de Bacalaureat, după soluţionarea contestaţiilor din etapa specială, este de 64,5%, a informat,...