Acasă Actualitate Răsturnare de situaţie în privinţa minirecensământului

Răsturnare de situaţie în privinţa minirecensământului

-

Curtea Constituţională (CC) a revenit ieri cu o adresă către guvern, în care precizează că a solicitat listele electorale permanente, actualizate conform Legii nr. 3/2000 privind desfăşurarea referendumului şi listele în baza cărora s-a organizat consultarea populară din 29 iulie şi nu reactualizarea listelor.
„Având în vedere interpretările diferite apărute în mass-media şi în conferinţa de presă a Guvernului României, care a avut loc pe 3 august 2012, cu privire la datele solicitate guvernului prin Adresa Curţii Constituţionale a României nr. 5305 din 3 august 2012, Plenul Curţii Constituţionale revine cu o adresă precizatoare“, se arată într-un comunicat de presă. În anexa ataşată comunicatului se arată că preşedintele Curţii, Augustin Zegrean, precizează că plenul CC „a solicitat executivului listele electorale permanente, actualizate conform dispoziţiilor articolului 17, alineatul 2, din Legea nr. 3/2000, liste în baza cărora s-a desfăşurat referendumul din 29 iulie 2012 pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu“. Confuzia privind solicitarea adresată guvernului, în urma discuţiilor Curţii Constituţionale din 2 august, s-ar fi produs din cauza unei comunicări făcute de un judecător al Curţii, care i-ar fi dictat unui magistrat asistent cererea către executiv, au declarat, ieri, pentru Mediafax, surse oficiale.
Astfel, s-ar fi cerut guvernului „actualizarea listelor“ de alegători şi „nu listele electorale permanente actualizate“, precizează sursele citate.

ȘTIRI VIDEO GdS