26.7 C
Craiova
marți, 7 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitatePeste 7.900 de cadre didactice urmează un program de formare pentru a preda la clasa pregătitoare

Peste 7.900 de cadre didactice urmează un program de formare pentru a preda la clasa pregătitoare

Un număr de 7.901 cadre didactice urmează în prezent un program de formare pentru a putea preda la clasa pregătitoare în anul şcolar 2012-2013, a anunţat, azi, ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, informează newsin.ro.
Potrivit ministrului Educaţiei, cei care vor preda la clasa pregătitoare au nevoie de un program de formare deoarece aceasta are un curriculum special. „În mod normal, toate cadrele didactice care intră în clasa pregătitoare la începutul anului şcolar trebuie să treacă prin acest program de formare”, a spus Andronescu.
Printre cadrele didactice care urmează acest program de formare se numără profesori pentru învăţământul primar sau preşcolar şi institutori. Programul de formare se derulează în luna august.
Andronescu a mai declarat că din informaţiile pe care le-a primit de la inspectorii şcolari generali, în noul an şcolar nu vor fi probleme cu asigurarea personalului didactic pentru clasa pregătitoare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS