8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMarga susţine că pleacă în Germania, ca cercetător

Marga susţine că pleacă în Germania, ca cercetător

Fostul ministru de Externe Andrei Marga a afirmat că va pleca în Germania cu o bursă de cercetare şi că a refuzat toate ofertele ce i s-au făcut, de la a fi ambasador, şeful unui institut, sau chiar ministru pe alt portofoliu, informează NewsIn.

În cadrul unui interviu la Radio France International (RFI), Marga a fost întrebat dacă pleacă ambasador la Berlin. „Au fost mai multe propuneri, dar rămân în mediul cercetării şi în cel universitar şi luna următoare plec în Germania pentru cercetare ştiinţifică”, a răspuns el.
Marga a mai precizat că a refuzat nu doar ofertele de a lucra în zona diplomatică. „Au fost şi alte oferte mai puternice decât cea diplomatică, dar vreau să folosesc libertatea mea de a face cercetare. Mai multe, acum… pot să spună cei care le-au făcut. Erau mai multe institute puse în joc, chiar ministere, dar am spus că nu agreez şi mă retrag în sfera proprie”, a arătat fostul şef MAE.
Andrei Marga nu regretă că a acceptat postul de ministru de Externe. „Deloc, deloc, deloc, nici vorbă! Mi-am făcut datoria, plec cu conştiinţa curată!”, a conchis el.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS