Acasă Actualitate ANM: Seceta se va menţine în regiunile agricole din sudul ţării

ANM: Seceta se va menţine în regiunile agricole din sudul ţării

-

Seceta pedologică se va menţine, în intervalul 7 – 14 august, în regiunile agricole din sud-estul, sudul şi estul ţării, potrivit Agerpres care citează Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

Prognoza meteorologică acest interval estimează precipitaţii, în general slabe cantitativ, în zonele agricole din jumătatea estică a ţării, iar pentru restul teritoriului acestea vor fi doar pe arii restrânse.
„În aceste condiţii, seceta pedologică cu diferite grade de intensitate, respectiv extremă, puternică şi moderată, se va menţine în regiunile agricole cele mai afectate din sud-estul, sudul şi estul ţării”, menţionează ANM.
Ieri, conţinutul de umiditate pe profilul de sol 0-100 cm, în cultura de porumb neirigată, înregistra valori scăzute (secetă pedologică moderată) şi deosebit de scăzute (secetă pedologică puternică şi extremă), pe aproape întreg teritoriul agricol al ţării.
Potrivit ANM, în cea mai mare parte a Banatului, precum şi local în nord-vestul Olteniei şi al Munteniei, vestul Moldovei şi sudul Crişanei, rezerva de apă prezintă valori satisfăcătoare.

ȘTIRI VIDEO GdS

MApN: Angajări temporare în sistemul medico-militar

În contextul eforturilor întreprinse de autoritățile publice pentru limitarea răspândirii noului coronavirus (COVID-19), Ministerul Apărării Naționale a demarat măsurile pentru suplimentarea numărului...

Cercetat pentru pornografie infantilă şi şantaj

Polițiștii de combatere a criminalității organizate din Iași și procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Iași au desfășurat percheziții domiciliare, în cadrul unui dosar...