14 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitate„Magazinul săracului“ de la Finanţe aduce bani la buget

„Magazinul săracului“ de la Finanţe aduce bani la buget

Magazinul situat la subsolul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Gorj aduce din ce în ce mai multe venituri instituţiei. Unitatea valorifică o bună parte a produselor alimentare şi nealimentare pe care inspectorii le confiscă în timpul controalelor. Cu toate că anumite bunuri nu sunt competitive la capitolul calitate, preţurile îi atrag din ce în ce mai mult pe târgujieni. Există însă şi bunuri care sunt de câteva ori mai ieftine decât în magazinele de profil, deşi este vorba de aceeaşi marcă. Fiind mult mai ieftine, cetăţenii calcă din ce în ce mai des pragul magazinului, în speranţa că vor pleca acasă cu obiectul pe care altfel nu şi l-ar putea permite.
Există târgujieni şi nu numai care ajung chiar să se împrumute la vecini, rude şi prieteni pentru a nu pierde un chilipir. Faptul că au produse ieftine le-a adus celor de la Direcţia Generală a Finanţelor Publice Gorj mai mulţi cumpărători şi încasări mai mari.

Venituri de 40.000 de lei

Potrivit reprezentanţilor Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Gorj, de la începutul anului şi până în prezent, magazinul cu produse confiscate a realizat venituri de peste 40.000 de lei, în condiţiile în care în anii trecuţi lumea nici nu ştia că există o astfel de unitate.
„În acest moment avem la vânzare la magazinul nostru produse alimentare, îmbrăcăminte, încălţăminte de sezon şi diverse ornamente. Preţurile practicate la unitatea Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Gorj sunt în medie cu 30% mai mici decât în celelalte magazine. Lumea le consideră atractive pentru cetăţenii care tot timpul se orientează după preţul cel mai mic. Preţul este mai mic decât cel al pieţei pentru că nu conţine adaos comercial. Toate veniturile pe care le încasăm le virăm la bugetul statului. De la începutul anului şi până în prezent am realizat încasări din valorificarea bunurilor confiscate în valoare de 40.000 de lei. Avem clienţi fideli atraşi de preţurile bune practicate de noi“, a declarat Luminiţa Penciu, purtătorul de cuvânt al Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS