11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateJO de la Londra: Echipa masculină de sabie a pierdut finala cu Coreea de Sud şi a rămas cu medalia de argint

JO de la Londra: Echipa masculină de sabie a pierdut finala cu Coreea de Sud şi a rămas cu medalia de argint

Echipa masculină de sabie a României, formată din Rareş Dumitrescu, Florin Zalomir, Tiberiu Dolniceanu şi Alexandru Siriţeanu, a pierdut finala cu formaţia Coreei de Sud, cu scorul de 26-45, şi a rămas cu medalia de argint, a şaptea pentru România la Jocurile Olimpice de la Londra, informează Mediafax.

Coreenii au început bine finala şi în primul duel Kim Junghwan l-a depăşit, cu 5-2, pe Rareş Dumitrescu, apoi Won Woo Young a trecut de Dolniceanu cu 5-3, ridicând avansul la cinci tuşe, 10-5. Zalomir a dat semne că România ar putea echilibra lupta, după 5-5, cu Gu Bongil. Dolniceanu a urmat pe planşă şi a reuşit să apropie echipa sa la o tuşă de adversari, 15-16 şi 16-17. Kim şi-a revenit şi a ridicat din nou avansul coreenilor la 20-16, chiar dacă a pierdut lupta directă cu scrimerul român, 5-6.

Din acel moment, coreenii au fost de neoprit, iar români nu au mai reuşit decât cateva tuşe la fiecare releu. Nici introducerea rezervei Sireţeanu în duel cu rezerva coreană, Oh Eunseok, nu a schimbat nimic, iar România s-a înclinat categoric, 26-45.

România a învins în sferturi pe China, 45-30, iar în semifinale pe Rusia, 45-43.

Pe locul 3 s-a clasat echipa Italiei, formată din Aldo Montano, Luigi Tarantino şi Diego Occhiuzzi, care a câştigat, tot vineri, cu 45-40, întâlnirea reprezentativa Rusiei, în finala mică.

După şapte zile ale competiţiei olimpice, România are şapte medalii (1-4-2), cucerite astfel:

aur – Alin Moldoveanu (tir)

argint – Alina Dumitru, Corina Căprioriu (ambele judo), Roxana Cocoş (haltere) şi echipa masculină de sabie

bronz – echipa feminină de gimnastică şi Răzvan Martin (haltere)

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS