10.6 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateTrei milioane de carduri de asigurări de sănătate vor fi distribuite în prima etapă a implementării proiectului

Trei milioane de carduri de asigurări de sănătate vor fi distribuite în prima etapă a implementării proiectului

Aproximativ trei milioane de carduri de asigurări de sănătate vor fi emise și distribuite către populație, în prima fază a proiectului de control și disciplină financiară a sistemului de asigurări de sănătate, a precizat pentru NewsIn, ministrul Sănătății, Vasile Cepoi. „O parte din carduri se află la imprimerie, urmând ca apoi să fie distribuite către populație. În primă fază vorbim de aproximativ trei milioane de carduri, cheltuielile de emitere și distribuție fiind suportate din bugetul de stat”, a explicat Vasile Cepoi. Intenţia Ministerului Sănătăţii este aceea de a asigura pentru toţi cetăţenii cardul naţional de sănătate care, împreună cu reţeta electronică şi dosarul electronic fac parte din proiectul de control şi disciplină financiară a sistemului de asigurări de sănătate.

Cardul naţional de sănătate, al cărui cost este estimat la aproximativ 2 euro, se va emite pentru dovedirea calităţii de asigurat şi poate fi utilizat numai pe teritoriul României. Cardul va cuprinde date privind istoricul medical al pacientului şi va fi utilizat în tot sistemul medical, de la medicul de familie, spital şi farmacie până la sistemul de urgenţă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS