19.5 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateMS: Vaccinările elevilor au fost transferate la medicii de familie din cauza absenteismului şcolar

MS: Vaccinările elevilor au fost transferate la medicii de familie din cauza absenteismului şcolar

Vaccinările elevilor din ciclul primar şi gimnazial au fost transferate de la medicina şcolară la medicii de familie, urmând ca primele imunizări să aibă loc în toamnă, odată cu începerea anului şcolar , au declarat, astăzi, pentru NewsIn, reprezentanţii Ministerului Sănătăţii (MS).

„Aceasta este dispoziţia Ministerului Sănătăţii, care s-a bazat pe o concluzie a Comisiei de Vaccinologie, care a constat că s-a realizat, la nivel şcolar, o acoperire de cel mult 70% a necesarului de imunizare, faţă de cât ar fi trebuit să fie în mod normal, având în vedere că este colectivitate, sunt toţi în acelaşi loc. (…) În plus, diferenţa este că nu se mai face în campanie cum se făcea până acum. Fiecare vaccinează copilul de pe listă, ca la examenul de bilanţ. Când se împlineşte luna sau pe parcursul anului, se face imunizarea corespunzătoare vârstei. Grupele de vârstă sunt cele de clasa I, 6-7 ani, clasa a III-a, 9-10 ani şi clasa a VII-a, 13-14 ani”, au mai spus sursele citate.
Conform reprezentanţilor Ministerului Sănătăţii, această decizie s-a bazat şi pe existenţa absenteismului şcolar, „care în anumite unităţi şcolare este foarte mare. La şcoală există campanii. Dacă nu l-am vaccinat în acea campanie, l-am pierdut, că nu se reia campania de vaccinare”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS