10.1 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateŞefii filialelor PDL din Dolj, Olt şi Mehedinţi ar putea fi înlocuiţi

Şefii filialelor PDL din Dolj, Olt şi Mehedinţi ar putea fi înlocuiţi

 

Partidul Democrat Liberal (PDL) a declanşat astăzi înlocuirea şefilor de filiale, urmând ca în cel mult o săptămână să fie trasate noile structuri de conducere din teritoriu, informează rtv.net. Vizate sunt judeţele care au înregistrat rezultate slabe la referendum şi la alegerile locale, însă „înnoirea” organizaţiilor va cuprinde şi filialele cu probleme mai vechi. Conducerea partidului va avea pe masă, până săptămâna viitoare, lista cu preşedinţii de organizaţii care vor fi nevoiţi să facă un pas în spate, precum şi numele celor care vor prelua filialele, astfel încât acestea să fie consolidate până la alegerile parlamentare din această toamnă.

Surse din conducerea PDL au explicat pentru rtv.net că filialele vizate sunt cu preponderenţă cele din sudul ţării, dar şi câteva din Moldova. Judeţul Mehedinţi se află în cap de listă, având un scor slab atât la alegerile locale, cât şi un rezultat modest din punctul de vedere al absenteismului la referendumul de duminică. Este de aşteptat ca preşedintele PDL Mehedinţi, Mihai Stănişoară să renunţe la mandat, cu atât mai mult cu cât deţine şi funcţia de prim-vicepreşedinte la nivel naţional.

Potrivit surselor citate, probleme sunt şi în filialele Olt şi Dolj, ale căror conduceri trebuie să explice de ce nu au acţionat prompt în privinţa numărulul mare de alegători care figurează în listele suplimentare de la referendum. Înlocuirea conducerii PDL Dolj ar avea şi un efect colateral: întoarcerea ca preşedinte de organizaţie a lui Radu Berceanu. Fostul ministru al Transporturilor şi-ar putea relua, aşadar, postul la doar o lună după ce a anunţat că renunţă la şefia PDL Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS