30.1 C
Craiova
miercuri, 12 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePonta e optimist referitor la rezultatul întâlnirii cu delegaţia oficială a FMI, CE şi BM

Ponta e optimist referitor la rezultatul întâlnirii cu delegaţia oficială a FMI, CE şi BM

Premierul Victor Ponta a afirmat astăzi, la începutul şedinţei de Guvern, că este optimist în privinţa rezultatelor întâlnirii cu delegaţia oficială a Fondului Monetar Internaţional, Comisiei Europene şi Băncii Mondiale, informează Agerpres.

„Începând de azi, în mod oficial delegaţia FMI, CE şi BM se află la Bucureşti. Vă mulţumesc tuturor celor care la solicitările imperioase ale vicepremierului aţi luat toate măsurile care trebuiau luate de fiecare minister în parte. Eu sunt optimist referitor la rezultatul întâlnirii. Fiecare dintre miniştrii cu obligaţii mergeţi la întâlniri, prezentaţi datele, explicaţi ce avem de gând să facem în continuare. La final şi eu mă voi întâlni cu delegaţia oficială, pe data de 8 august, după care se vor prezenta rezultatele. Este foarte important să ne arătăm seriozitatea şi că ne ţinem de cuvânt. Este important pentru că sunt convins că se va reflecta asupra atmosferei pe piaţa financiar-bancară şi asupra mediului de afaceri”, s-a adresat şeful Executivului, Victor Ponta, miniştrilor cabinetului său.
De asemenea, premierul a precizat că autorităţile române vor discuta cu partenerii internaţionali proiectele privind TVA şi angajarea şomerilor.
Noul şef al Misiunii FMI, olandezul Erik Jan de Vrijer, va sosi în România mâine, aceasta fiind prima sa prima misiune oficială la Bucureşti în calitate de negociator şef al instituţiei financiare internaţionale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS