22.6 C
Craiova
joi, 13 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePatapievici: ICR, un institut cu acelaşi nume, dar cu misiune schimbată

Patapievici: ICR, un institut cu acelaşi nume, dar cu misiune schimbată

Preşedintele Institutul Cultural Roman, Horia Roman Patapievici, a declarat, pentru NewsIn, că instituţia pe care o va mai conduce până joi „nu mai este acelaşi ICR, este un institut cu acelaşi nume, dar cu misiune schimbată”.

„Misiunea institutului, potrivit preambulului Ordonanţei de Urgenţă, care a fost confirmată printr-o adresă a ministului Culturii, Puiu Haşotti, către Asociaţia România Curată este întărirea identităţii naţionale a românilor. Ca atare, nu mai este un istitutut ca Institutul Francez, ca Institutul Goethe sau precum Consiliul Britanic. Este o agenţie aflată în subordinea Senatului care se ocupă cu propaganda naţională. Misiunea este deja schimbată pentru că ordonanţa este declarată constituţională. Acest lucru arată clar că institutul poartă acelaşi nume, dar s-a tronsformat într-un institut de propagandă”, a mai spus Patapievici.
Horia-Roman Patapievici a declarat că joi își va depune demisia din funcția de președinte al ICR, pentru că „Institutul s-a transformat într-unul de propagandă odată cu trecerea în subordinea Senatului”.
Alături de președintele Institutului Cultural Român (ICR), Horia-Roman Patapievici, vor demisiona și cei doi vicepreședinți ai instituției, potrivit reprezentanților ICR.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS