24.6 C
Craiova
marți, 11 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAdrian Severin a depus la DNA documente de la Parlamentul European

Adrian Severin a depus la DNA documente de la Parlamentul European

Europarlamentarul Adrian Severin a venit astăzi, la DNA, pentru a aduce mai multe documente la dosarul în care este cercetat pentru luare de mită şi trafic de influenţă.

Potrivit NewsnI, Adrian Severin a declarat că a adus acte de la Parlamentul European. „Ceea ce vor procurorii sunt contractele cu firmele româneşti, acele contracte cu firmele româneşti au fost din banii mei, din bugetul de europarlamentar”, a spus el.
Severin a susţinut că prin încheierea acelor contracte a vrut că arate „că şi firmele româneşti se pricep să ofere consultanţă”. El a mai spus că firmele româneşti concurau cu firme de consultanţă din Belgia şi Franţa.
Procurorii DNA au extins, în 16 iulie, cercetările față de europarlamentarul Adrian Severin în dosarul în care este cercetat pentru luare de mită și trafic de influență, iar azi-dimineaţă procurorii i-au adus la cunoştinţă acestuia noile acuzaţii.
Potrivit DNA, împotriva lui Adrian Severin, membru al Parlamentului European, a început urmărirea penală pentru o nouă infracțiune și anume „folosirea sau prezentarea de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, care are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunităților europene sau din bugetele administrate de acestea, cu consecințe deosebit de grave, în formă continuată”.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS