9.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMAE face precizări în legătură cu repatrierea cetăţenilor români din Siria

MAE face precizări în legătură cu repatrierea cetăţenilor români din Siria

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a făcut astăzi, într-un comunicat transmis presei, câteva precizări în ceea ce priveşte situaţia cetăţenilor români din Siria.
Potrivit MAE, un grup de 30 de cetăţeni români vo părăsi astăzi Siria cu avionul, zbor RB465 Syrian Arab Airlines, sosire la Bucureşti la la noapte, ora 02.15. Evacuarea acestui grup de români s-a realizat cu sprijinul Ambasadei României la Damasc.
Ambasada României la Damasc a primit apeluri telefonice din partea mai multor cetăţeni români din localităţile Alep, Homs, Idleb şi Hama, care au solicitat sprijin pentru a părăsi Siria. Ambasada României le-a comunicat că transmiterea documentelor de călătorie şi a biletelor de avion prezintă riscuri de securitate, precizându-se că misiunea diplomatică a României la Damasc nu are posibilitatea de a asigura asistenţă consulară în afara capitalei, se mai arată în comunicat.
Misiunea diplomatică a României în Siria menţine un contact permanent cu cetăţenii români care doresc părăsirea teritoriului sirian.
MAE reiterează disponibilitatea de a acorda sprijin cetăţenilor români aflaţi în Siria, cu luarea în calcul a situaţiei de securitate, astfel încât siguranţa acestora să nu fie pusă în pericol.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS