14 C
Craiova
vineri, 17 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateScrisoarea FRF, prezentată consilierilor

Scrisoarea FRF, prezentată consilierilor

Primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu, a decis să le „fluture pe sub nas“ consilierilor locali scrisoarea primită de la FRF.
Reamintim că, pe 17 iulie, Federaţia Română de Fotbal – prin preşedintele său, Mircea Sandu – a adresat Primăriei Municipiului Craiova o scrisoare, prin care îi aducea la cunoştinţă primăriţei că „Adunarea Generală a FRF din data de 14 mai 2012 a hotărât să ofere un loc în Liga a 2-a oraşului Craiova“.
„În măsura în care instituţia pe care o reprezentaţi este de acord cu hotărârea, vă informăm că, pentru a participa în competiţiile organizate de FRF, un club trebuie să fie afiliat la FRF, conform art.10-13 din Statutul FRF, şi, totodată, să îndeplinească toate celelalte condiţii prevăzute de art.39.1 lit.b)-k) din Regulamentul de organizare a activităţii fotbalistice. Vă rugăm să luaţi act şi de faptul că, potrivit Deciziei Comitetului de Urgenţă din data de 17.07.2012, termenul pentru înscrierea oficială a cluburilor în competiţie şi pentru depunerea documentelor regulamentare a fost prorogat până la data de 30.07.2012“, se mai menţionează în scrisoarea forului fotbalistic naţional.

O decizie formală

Pe ordinea de zi a şedinţei de joi nu se află decât o prezentare a acestei scrisori în faţa consilierilor locali, nu şi o propunere de hotărâre, ceea ce înseamnă, practic, că decizia de a refuza oferta FRF este deja luată de Olguţa Vasilescu, deşi o nouă echipă este în formare în Craiova în această perioadă, pe lângă Universitatea Craiova, reprimită şi ea în Liga a 2-a. De fapt, primăriţa a şi declarat, printr-un comunicat de presă: „Craiova nu are nevoie de două echipe!“. Decizia formală în acest sens pare să o paseze însă consiliului local, forul care reprezintă, de fapt, municipiul Craiova. Iar legislativul local – în care USL are majoritatea – are toate şansele să „joace“ cum îi „cântă“ primăriţa, asta dacă nu cumva mândria de a avea două echipe în Liga a 2-a de fotbal, ori – de ce nu? – diverse interese personale sau de grup îi vor face pe consilieri să ia o altă decizie…
Cu 20 de ani în urmă, Craiova avea două echipe în Liga 1 – Universitatea şi Electroputere – şi amândouă au ajuns în cupele europene, ba chiar Electro a terminat campionatul pe o poziţie superioară în clasament Universităţii. În acea perioadă, preşedinte al grupării din Valea Roşie era Constantin Mitriţă, actualul director general al Companiei de Apă „Oltenia“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS