16.7 C
Craiova
duminică, 16 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAdrian Năstase a fost transferat la Penitenciarul Jilava săptămâna trecută

Adrian Năstase a fost transferat la Penitenciarul Jilava săptămâna trecută

Adrian Năstase a fost mutat încă de săptămâna trecută (mai precis la data de 17 iulie) în Penitenciarul-Spital Bucureşti Jilava, prin transfer de la Penitenciarul-Spital Bucureşti Rahova, informează NewsIn citând un comunicat emis astăzi de reprezentanţii Penitenciarului Jilava. Potrivit documentului, transferul s-a realizat datorită „afecţiunilor medicale cronice de care suferă, ţinându-se cont inclusiv de recomandările medicilor specialişti”. Năstase a fost cazat în Secţia Boli Interne, cu o altă persoană privată de libertate, într-o cameră prevăzută cu şase paturi şi grup sanitar propriu, se mai arată în comunicat. Examenul medical a fost realizat în condiţii de confidenţialitate, se mai precizează în document.

Reprezentanţii Penitenciarului Jilava precizează că, la internare, a fost respectată procedura prevăzută în cazul persoanelor private de libertate care constă în: verificarea identităţii şi documentelor de încarcerare, efectuarea consultului medical, informarea persoanei private de libertate cu privire la regulamentul de ordine interioară, întocmirea documentelor operative cu ocazia primirii în spital, repartizarea persoanei private de libertate la salon conform recomandării medicului de gardă.

Dreptul la asistenţă medicală al persoanelor aflate în executarea pedepselor privative de libertate este garantat, iar asistenţa medicală în sistemul penitenciar se asigură în mod gratuit, ori de câte ori este necesar sau la cerere, cu personal calificat, potrivit legii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS