25.9 C
Craiova
miercuri, 22 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateAdmitere liceu 2012: Toţi candidaţii înscrişi la a II-a etapă de repartizare, admişi în clasa a IX-a

Admitere liceu 2012: Toţi candidaţii înscrişi la a II-a etapă de repartizare, admişi în clasa a IX-a

Toţi cei 382 de candidaţi înscrişi la a doua etapă de repartizare computerizată în clasa a IX-a au fost admişi luni la liceu, majoritatea lor (98,69% la prima opţiune, a anunţat Ministerul Educaţiei citat de rtv.net.

La această etapă au fost distribuiţi candidaţii care nu au participat la prima repartizare, cei rămaşi nerepartizaţi după prima etapă a admiterii, candidaţii care au fost respinşi la liceele/clasele care organizează probe de aptitudini, precum şi care au susţinut probe de verificare a cunoştinţelor de limbă modernă sau de limbă maternă.
Repartizarea s-a făcut în ordinea descrescătoare a mediilor de admitere şi în funcţie de opţiunile din fişa de înscriere. Media de admitere este media artimetică dintre media generală a anilor de gimnaziu şi media de la examenul de evaluare naţională.
În zilele de 6 şi 7 septembrie, va avea loc repartizarea absolvenţilor clasei a VIII-a care nu au participat la nicio repartizare sau nu au fost repartizaţi în etapele anterioare, care nu s-au înscris în perioada prevăzută de metodologie sau care şi-au încheiat situaţia şcolară ulterior etapelor anterioare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS