27.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitate„Încredere limitată“ pentru cinci programe ale Universităţii

„Încredere limitată“ pentru cinci programe ale Universităţii

Agenţia Română pentru Asigurarea Calităţii în Învăţământul Superior (ARACIS) a finalizat şi a publicat rezultatele evaluării programelor de studii oferite în acest an de universităţile de stat şi particulare. În urma acestui control, 60 de facultăţi din ţară îşi desfiinţează 69 de programe de licenţă la FF sau ID. Printre domeniile vizate se numără ingineria, medicina şi ştiinţele sociale.
Şi la Universitatea din Craiova a avut loc această evaluare. Nu au fost luate măsuri de desfiinţare a unor domenii de studii, dar cinci programe de licenţă din oferta educaţională au primit calificativul „încredere limitată“. Din această categorie fac parte specializările Informatică industrială de la Facultatea de Inginerie Electrică, Măsurători tereste de la Facultatea de Agricultură şi Horticultură, Pedagogie muzicală, instrumente muzicale şi interpretare muzicală de la Facultatea de Litere. Toate aceste specializări au fost acreditate, iar studenţii se pot înscrie fără probleme. În perioada următoare, universitatea trebuie să îndeplinească toate cerinţele ARACIS pentru aceste specializări, ca să evite lichidarea lor.
Rectorul Universităţii din Craiova, prof. univ. dr. Dan Claudiu Dănişor, a precizat că ARACIS a atribuit calificativul „încredere limitată“ din cauza lipsei de personal. „Toate specializările etichetate cu «încredere limitată» sunt înfiinţate după ordonanţa dată de guvern în 2009 pentru blocarea posturilor. Nu am avut posibilitatea de a mai angaja. Sperăm să rezolvăm deficitul în acest an. Am scos posturile la concurs şi le-am trimis spre publicare la Monitorul Oficial“, a declarat rectorul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS