12.9 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateÎncepe vânătoarea de chioşcuri şi tarabe

Începe vânătoarea de chioşcuri şi tarabe

Primăria Craiova a pus gând rău chioşcurilor şi tarabelor amplasate ilegal pe domeniul public. O astfel de acţiune a mai fost demarată cu ceva timp în urmă de administraţia locală, dar pe cât de repede a fost declanşată, pe atât de repede s-a stins. De această dată, reprezentanţii administraţiei locale spun că vor rade tot ce este fără autorizaţie, orice tarabă care zace uitată pe domeniul public, încurcă accesul şi strică aspectul urbei. Totodată, primăria nu mai eliberează autorizaţii pentru construirea de chioşcuri şi tonete.
În acest moment, RAADPFL, regia din subordinea primăriei care administrează domeniul public, a trecut la identificarea chioşcurilor şi tarabelor abandonate pe trotuarele sau spaţiile publice ale oraşului şi ai căror proprietari nu le mai folosesc de o perioadă bună de timp. Iar alţii, deşi le folosesc, nu şi-au mai plătit chiria şi impozitele pentru aceste construcţii. „Regia a demarat deja o acţiune de identificare a acestor chioşcuri, uitate pe domeniul public de către proprietarii lor. Acestea se găsesc ilegal pe domeniul public, încurcă accesul şi strică aspectul urban. Echipele sunt în acest moment în teren pentru identificarea acestor construcţii. Primele sesizări sunt legate de chioşcurile care au aparţinut unei firme falimentare, de exemplu Rodipetul. După identificare, vom urma paşii legali până la înlăturarea lor. În cazul celor abandonate ne va fi mai uşor“, a precizat Radu Preda, directorul general al RAADPFL.
Acesta a mai precizat că în cursul zilei de ieri au fost identificate patru astfel de chioşcuri, lăsate pe domeniul public, două în Brazda lui Novac, unul în cartierul 1 Mai şi unul în centrul oraşului, în zona CEC. Acţiunile de acest fel nu se vor opri aici, urmând să fie demolate toate construcţiile cu caracter provizoriu care nu au autorizaţie de construire pe domeniul public al municipiului Craiova.
În acţiunile de  îndepărtare a tarabelor de pe domeniul public este angrenată şi Disciplina în Construcţii din cadrul Poliţiei Locale. „Am primit o adresă oficială din partea primăriei în care suntem anunţaţi că trebuie să identificăm chioşcurile de distribuire a presei aflate ilegal pe domeniul public. Ulterior vor fi somaţi deţinătorii acestora şi, în final, vom trece la demolarea sau ridicarea lor“, a spus Octavian Mateescu, directorul Poliţiei Locale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS