15 C
Craiova
miercuri, 29 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateGuvernul nu va mai interveni cu ordonanţă de urgenţă în cazul referendumului

Guvernul nu va mai interveni cu ordonanţă de urgenţă în cazul referendumului

Guvernul nu va mai interveni cu ordonanţă de urgenţă în cazul referendumului, deoarece preşedintele interimar a promulgat Legea care reglementează referendumul, iar emiterea unei ordonanţe de urgenţă ar reprezenta o prostie juridică, a declarat premierul Victor Ponta, citat de mediafax.ro.
„Ar fi o prostie juridică şi nu fac prostii juridice. Preşedintele Antonescu a promulgat legea privind referendumul, referendumul este valid cu jumătate plus unu din numărul total al cetăţenilor prezenţi (Preşedintele interimar Antonescu a anunţat că a decis să promulge legea de modificare a Legii referendumului, aşa cum a decis Parlamentul şi Curtea Constituţională, astfel că referendumul va fi validat prin prezentarea la urne a 50% plus 1 dintre persoanele cu drept de vot -n.r.)”, a răspuns Ponta unei întrebări a jurnaliştilor pe această temă.
În ceea ce priveşte ordonanţa de restrângere a atribuţiilor CC privind hotărârile Parlamentului, Ponta a precizat că aceasta va fi votată mâine în Parlament. „Dacă cei de la PDL nu o atacă la Curtea Constituţională, pentru că de la ei mă aştept la orice, joi o promulgă preşedintele Antonescu şi apare în Monitorul Oficial”, a spus premierul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS