14.5 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAdrian Năstase, audiat în legătură cu tentativa de sinucidere

Adrian Năstase, audiat în legătură cu tentativa de sinucidere

Fostul premier PSD Adrian Năstase, condamnat la doi ani de închisoare, a fost audiat ieri la Penitenciarul Rahova în legătură cu tentativa sa de sinucidere din seara de 20 iunie, când poliţiştii au venit la domiciliul său pentru a pune în executare mandatul de încarcerare.
„În continuarea cercetărilor efectuate în cauza privind incidentul petrecut în seara zilei de 20 iunie 2012, referitor la tentativa de suicid a lui Năstase Adrian, precizăm că, în cursul zilei de luni, 16 iulie, procurorul s-a deplasat la locul de deţinere, în vederea audierii acestuia. Începând cu ora 10.00, s-a procedat la audierea de procuror a lui Năstase Adrian, care a fost de acord să declare aspecte legate de împrejurările în care a avut loc tentativa sa de suicid“, a precizat Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.
În zilele următoare, nu sunt programate audieri ale membrilor familiei Năstase.
„De asemenea, precizăm că au fost comunicate concluziile raportului de expertiză medico-legală de Institutul Naţional de Medicină Legală «Mina Minovici» vineri, 13 iulie 2012, ce urmează a fi analizat de procuror, în ansamblul întregului probatoriu al cauzei“, mai spune sursa citată.
Pe 20 iunie, Adrian Năstase a fost condamnat definitiv de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la doi ani de închisoare cu executare în dosarul „Trofeul calităţii“, în care este acuzat în legătură cu strângerea de fonduri pentru campania electorală din 2004, când a candidat pentru preşedinţie din partea PSD.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS