14.5 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateGorjencele de aur din gimnastică, premiate

Gorjencele de aur din gimnastică, premiate

Cele două gimnaste din Gorj, medaliate la Campionatele Europene de la Bruxelles, categoria junioare, au fost premiate, vineri, de Ion Călinoiu, şeful consiliului judeţean.  Sportivele au fost apreciate astfel pentru rezultatele deosebite înregistrate în competiţiile de profil şi au primit din partea conducerii consiliului judeţean diplome de excelenţă, dar și câte un premiu în bani, în valoare de 1.500 de lei fiecare. Ion Călinoiu şi-a exprimat încrederea că cele două gimnaste junioare au şanse mari să devină „Nadiile Gorjului“ datorită eforturilor susţinute de părinţi. „Sperăm ca aceste două gimnaste să aducă în Gorj cât mai mult aur şi nu numai ca junioare, ci şi ca viitoare reprezentante ale echipei naţionale de senioare. Sigur că trebuie să răsplătim cât mai des astfel de performanţe, mai ales că fetele aduc servicii de imagine judeţului. Şi părinţii au făcut eforturi mari pentru a le susţine, iar efortul lor trebuie, de asemenea, apreciat“, a declarat Ion Călinoiu.

Nu mai au loc în vitrină pentru medalii     

În luna mai, gimnasta Andreea Munteanu, de 14 ani, din comuna Bustuchin, elevă în clasa a VII-a la Colegiul Naţional Sportiv „Cetate“ din Deva, a câştigat patru medalii, trei de bronz şi una de argint, la Campionatul European de Junioare de la Bruxelles. Andreea a excelat la bârnă, iar modelul său în viaţă este Nadia Comăneci. Acum, Andreea Munteanu declară că este pregătită pentru a participa la orice concurs de gimnastică, oricât de complex ar fi. „Am ajuns la un nivel de pregătire care îmi permite să ating anumite performanţe şi să ştiu foarte bine că pot realiza ceea ce se cere în competiţiile oficiale. Muncim șase-șapte ore pe zi şi acum nu mai este atât de greu ca la început“, a povestit Andreea Munteanu. La rândul ei, Miriam Aribăşoiu, de 14 ani, din Târgu Jiu, este multiplă medaliată la foarte multe competiţii de gimnastică naţionale şi internaţionale. A câştigat şi ea o medalie de bronz la Campionatul European de Junioare de la Bruxelles. Andreea şi Miriam deţin împreună câteva zeci de medalii. Ambele au început gimnastica pe când erau la grădiniţă.

Două mame fericite
 
Daniela Munteanu, mama Andreei, susţine că nimeni nu se aştepta ca dintr-o joacă fata ei să devină, cu ajutorul perseverenţei, o gimnastă talentată. „A muncit foarte mult şi a ajuns la aceste performanţe. Numai eu ştiu câte eforturi am făcut şi noi, şi ea pentru a ajunge aici, dar eforturile au fost răsplătite din plin“, a spus Daniela Munteanu. De asemenea, Violeta Aribăşoiu, mama junioarei Miriam, povesteşte că fiica sa a decis să facă performanţă în acest sport după ce a urmărit evoluţia gimnastei Cătălina Ponor, la Jocurile Olimpice de la Atena, din 2004. „A urmărit la televizor ce se întâmpla la Olimpiadă şi de atunci a spus că ea asta vrea să facă, să devină o gimnastă apreciată în toată lumea. În patru ani, cu investiţiile pe care le-am făcut pentru ca Miriam să îşi poată urma visul, aveam posibilitatea să ridicăm o casă. Investiţia în copii nu se poate compara însă cu nimic. Sunt două gimnaste foarte bune, care pot concura la toate cele patru aparate, şi la naţionala de senioare sunt doar patru sportive care pot face acest lucru. Sperăm ca fetele noastre să devină componentele de mâine ale echipei naţionale de senioare“, a afirmat Violeta Aribăşoiu, prezentă la festivitatea de premiere, alături de Daniela Munteanu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS