17.8 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateContestaţiile cresc promovabilitatea la bacalaureat

Contestaţiile cresc promovabilitatea la bacalaureat

După soluţionarea contestaţiilor rezultatelor bacalaureatului, în Dolj, promovabilitatea a crescut de la 40,9% la 41,76%, o creştere cu 0,86% faţă de rezultatele iniţiale. Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Dolj spun că din cele 1.569 de contestaţii depuse de elevii care au fost nemulţumiţi de rezultatul la bacalaureat 56 de elevi au promovat, deşi iniţial picaseră, 217 au luat note mai mari, iar 153 au luat note mai mici. Prin urmare, numărul celor care au promovat în această sesiune examenul de bacalaureat a crescut de la 2.678 la 2.734.
„Într-adevăr, procentul a crescut în urma contestaţiilor. Promovabilitatea a ajuns la 41,76%, în creştere comparativ cu anul trecut, când a fost 39,74%“, a precizat inspectorul general al ISJ Dolj, Georgică Bercea.
În Dolj, unitatea de învăţământ care a obţinut cel mai bun procent de promovabilitate este Colegiul „Fraţii Buzeşti“, cu 98,2%. Pe locul al doilea se clasează Colegiul Naţional „Carol I“ – cu 96,72% şi Colegiul Naţional „Elena Cuza“ – cu 94,27%. La cealaltă extremă, adică şcolile unde promovabilitatea a fost zero sunt Grupul Şcolar Agricol Cârcea, Grupul Şcolar Agricol Malu Mare, Centrul Şcolar „Beethoven“.
O promovabilitate scăzută, adică sub 10% din totalul elevilor care au susţinut bacalaureatul, s-a înregistrat la şcoli precum Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară Craiova, Colegiul „C.D. Neniţescu“, Grupul Şcolar Transporturi Auto Craiova, Liceul Teoretic Amărăştii de Jos.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS