13.3 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePonta angajează firma de PR a guvernului de la Moscova

Ponta angajează firma de PR a guvernului de la Moscova

Cotidianul austriac Die Prese anunţă că premierul Ponta a angajat, pentru îmbunătăţirea imaginii la Bruxelles, firma de PR şi lobby G+Europe, care reprezintă la Bruxelles şi interesele concernului rus Gazprom şi ale administraţiei din Moscova. „În eforturile de îmbunătăţire a imaginii se bazează Ponta şi pe sfatul agenţiei de PR G+Europe. Aceasta reprezintă deja la Bruxelles interesele concernului rusesc Gazprom, precum şi ale administraţiei ruse“, se arată în articolul din Die Presse.
Cotidianul prezintă şi o declaraţie atribuită lui Ponta şi având ca sursă un comunicat al agenţiei G+Europe, în care premierul român afirmă: „Pentru gustul meu, în ultimele zile ne-am ocupat prea mult de politică şi prea puţin de fapte“.
Firma G+Europe are birouri la Bruxelles şi Londra.
Într-un comunicat transmis de guvern se arată însă că reprezentanţii acestei companii „şi-au oferit sprijinul pentru dialogul cu presa“, la Bruxelles, dar fără ca aceasta să se concretizeze cu un contract.
„În acest moment nu există nici un contract semnat între guvern sau premierul Victor Ponta şi firma de consultanţă G+Europe. Ieri, reprezentanţi ai acestei companii şi-au oferit sprijinul pentru dialogul cu presa, la Bruxelles, dar nu s-a concretizat nici o relaţie contractuală. Dacă vom considera necesar să existe o relaţie contractuală cu o firmă specializată în domeniu, vom anunţa acest lucru în mod transparent şi vom urma cu stricteţe prevederile legale şi normele europene în domeniu“, arată guvernul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS